UBALL U16 toont mentale veerkracht in Leiden

De aanloop naar de altijd lastige uitwedstrijd in Leiden verliep verre van vlekkeloos. Door blessures en ziekte waren er maar 7 spelers beschikbaar. Ook met een volle bezetting is BS Leiden een geduchte tegenstander, dus de mannen wisten dat ze deze keer zeker vol aan de bak mochten.

Beide teams schoten uit de startblokken en de ene na de andere score viel te bewonderen. UBALL schoot met scherp van achter de driepuntslijn, liet een aantal mooie snelle breaks zien en was net als vorige week aanvallend sterk onder het bord. Verdedigend werd er met veel enthousiasme gespeeld – opgezweept door de fanatieke bank – maar het duurde even tot dit ook daadwerkelijk werd omgezet in verdedigende stops. Puntje voor puntje werd de voorsprong groter en met 36-51 op het scorebord klonk het rustsignaal. De Utrechters lieten in de eerste helft zien echt als team te kunnen spelen, al waren er ook voldoende individuele highlights te zien, zoals een dunk in volle vaart van Elias die voor mooie taferelen op de bank zorgde.

Leiden schakelde in de tweede helft vooral fysiek een tandje bij. Dat zorgde voor de nodige problemen bij de UBALL’ers. Verdedigend waren de mannen vaak net een stapje te laat, te makkelijk kon de tegenstander met drives bij de basket komen en ook de defense op ballscreens was niet actief en stevig genoeg. Aanvallend liep het wat minder soepel dan voor de rust, maar UBALL kon het hoofd koel genoeg houden op de momenten dat het er echt toe deed. Met nog een paar minuten te spelen, wist ZZ Leiden terug te komen tot 74-74. Vanaf dat moment lieten de Red Devils zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. De focus bleef, de energie was positief en met een paar sterke aanvallende acties en verschillende verdedigende hustle plays werd uiteindelijk met 81-83 gewonnen.

De grootste winst van deze wedstrijd is dat U16 heeft laten zien om te kunnen gaan met moeilijke situaties en deze niet individueel, maar als groep op te lossen. Op naar Triple Threat komend weekend!