UBALL U16 vs Triple Threat 1 oktober 2022

Energie, discipline en plezier bij U16


Thuis tegen Triple Threat uit Haarlem hebben de mannen van UBALL U16 een sterke wedstrijd gespeeld. In de voorbereiding werd tegen dezelfde tegenstander nipt verloren, maar deze keer was UBALL duidelijk de bovenliggende partij.

Verdedigend speelde het team met veel energie. In grote delen van de wedstrijd werd dit gekoppeld aan een gedisciplineerde individuele en team defense waardoor de tegenstander maar moeilijk tot scoren kwam. De omschakeling van defense naar offense was bij vlagen geweldig. Het aanwezige publiek is door de Utrechters getrakteerd op mooie scores uit fast breaks.

De Haarlemmers gaven verdedigend veel druk, maar daar werd prima op gereageerd. Door rustig te blijven, de bal te delen en iedereen actief bij het spel te betrekken, creëerde het team meer dan genoeg kansen. Alle 8 beschikbare spelers hebben gescoord, van wie 4 in dubbele cijfers. Die balans is belangrijk met het oog op de ontwikkeling van het team en de rest van het seizoen.

Er zijn ook nog genoeg leerpunten waar de Red Devils mee aan de slag kunnen: consequent uitboxen, meer variatie in de offense en niet gokken in de defense. Komend weekend reist het team af naar Amstelveen voor de confrontatie met het sterke MBCA.

Deel dit bericht: