U16 MBCA oktober 2022

Vertrouwen maakt het verschil


UBALL U16 en MBCA hebben dit weekend een interessante wedstrijd gespeeld. Hoog tempo, stevige intensiteit en – zoals vaak bij basketball – de nodige runs. Hoewel de eindstand na 40 minuten speeltijd 84-72 in het voordeel van de Amstelveners was, kunnen de Red Devils terugkijken op een leerzame ervaring.

Het team is goed omgegaan met de verdedigende druk van MBCA en kwam via een snelle omschakeling en sterke drives regelmatig tot scoren. Verdedigend lieten de mannen zien bij te kunnen schakelen na een voorzichtig begin.

Al is er nog voldoende werk aan de winkel als het gaat om de verdedigende taken gedisciplineerd en volwassen uitvoeren. Daar kunnen de mannen de komende tijd mooi mee aan de slag.

De belangrijkste les is dat de Red Devils nog meer moeten leren vertrouwen op hun kwaliteiten. Vrij spelen, met vertrouwen aanvallen en verdedigen en zo het beste uit zichzelf halen!

Komend weekend komt Rotterdam naar Sportcentrum Oudenrijn. Dan mogen de mannen het geleerde in de praktijk brengen. Uuu!

Deel dit bericht: