UBALL U16 - Rotterdam U16

Twee sterke fasen genoeg voor winst UBALL U16

Thuis tegen Rotterdam Basketball hebben de mannen van U16 een wedstrijd met twee gezichten gespeeld. Ondanks goede voornemens leek het spel de eerste paar minuten volledig aan de Red Devils voorbij te gaan. Rotterdam was feller, scherper en brutaler en nam een 0-10 leiding. Gelukkig liet UBALL snel zien dat dit niet de verhouding op het veld zou moeten zijn en stap voor stap komen de mannen dichterbij.

Met nog een paar minuten tot de rust kijkt het team echter tegen een 19-31 achterstand aan. Aan goede wil ligt het niet, aan kwaliteit ook niet. Toch is er een time out nodig om de energieknop om te zetten. Opeens wordt er veel druk gezet, worden steals gepakt en breaks gelopen. Een kleine wervelstorm later is het rust en laat het scorebord een 38-39 stand zien.

De tweede helft is gemiddeld genomen van een hoger niveau aan Utrechtse kant. De defense wordt aangetrokken, in de aanval wordt op een hoger tempo gespeeld en zo lopen de Red Devils gestaag weg van de bezoekers. Aan het einde van de wedstrijd lijkt het nog even onnodig spannend te worden, maar uiteindelijk houden de mannen het hoofd koel en wordt weer een overwinning behaald: 76-70.

De belangrijkste les zou moeten zijn dat de energie, het samenspel en het vertrouwen van de twee sterke fasen echt uit jezelf kan komen. Voor iedere speler is de juiste trigger net anders, maar fijn dat je zelf aan de knoppen zit! Zaterdag wacht Den Bosch. Een sterke tegenstander waar UBALL zich mooi mee kan meten.