Heroes U16 - UBALL U16 2022

UBALL U16 zet de toon in Den Bosch

Uit tegen Heroes Den Bosch hebben de mannen van U16 een wisselvallig maar beduidend goede prestatie neergezet. In het eerste kwart werd al vroeg toon gezet met veel druk in de verdediging en een snelle transitie van verdediging naar de aanval. Dit lijd al snel tot een voorsprong van 8 punten halverwege het kwart. De full court press van UBALL dwingt ook snel wat turnovers af wat een aantal gemakkelijke scores tot gevolg had. Echter, na iets te comfortabel te worden met het tempo van de wedstrijd en het missen van wat verdedigende rotaties aan de kant van UBALL weten de jongens van Den Bosch zich terug te vechten en gaan we met een stand van 31-31 de rust in.

Het derde kwart wordt weer sterk begonnen, veel druk in de halfcourt verdediging en agressieve hatching op de screens forceren al snel wat turn-overs aan de kant van Heroes. Ondanks een gebrek aan ball movement in de set offense wat een aantal geforceerde schoten tot gevolg had, blijven de jongens gedisciplineerd en houden zich vast aan een kleine voorsprong van 4 punten gedurende het 3e kwart.

In het laatste kwart van de wedstrijd wordt het verschil gemaakt. Wanneer in de aanval de schoten beginnen te vallen en de druk in de verdediging nog een laatste maal wordt opgehoogd, laten de jongens zien waar ze staan. Door aanvallende rebounds van de (langere) Heroes te beperken en vervolgens de bal te pushen volgen een aantal goede opties voor de UBALL’ers, die goed worden benut. Al snel was de stand op het scorebord 61-69. Door goed gebruik te maken van de laatste paar minuten op de klok wordt deze voorsprong vastgehouden, eindstand: 64-75.

Belangrijke les die we mee kunnen nemen is het vertrouwen in elkaar blijven behouden. Vooral in de verdediging kan er meer vertrouwd worden op teamgenoten die op de juiste plek staan en op tijd in kunnen stappen. Al met al een zeer goede pot gespeeld en laten zien waarom UBALL de tweede plaats in de standings verdient!