U16 vs Lokomotief

Focus van U16 op het einddoel

Tegen Lokomotief uit Rijswijk hebben de mannen van UBALL U16 in sportcentrum Oudenrijn een prima overwinning behaald door 106-42 op het scorebord te spelen. Veel waardering voor de bezoekers die ondanks het krachtsverschil op het veld tot het einde hebben laten zien er vol voor te gaan.

UBALL komt sterk uit de startblokken en loopt richting einde 1e kwart uit naar een 25-5 voorsprong. Het publiek ziet in die fase veel fastbreaks, goede ball movement in de halfcours offense en schoten en drives die met vertrouwen worden genomen. Het team lijkt hierdoor wat te enthousiast te zijn geworden en vergeet in de vijf minuten voor de rust de juiste dingen te doen. Er wordt te veel gegokt in de defense wat leidt tot makkelijke scores tegen en onnodige persoonlijke fouten. Aanvallend wordt te snel naar een mooie score gezocht in plaats van de bal rond te laten gaan en het spel naar je toe te laten komen. Halverwege is de stand 44-20.

Met de laatste minuten nog vers in het hoofd is de coach duidelijk niet tevreden. Het gaat niet om nu de wedstrijd winnen, het gaat om elke mogelijkheid aangrijpen om beter te worden. Zowel voor individuele spelers en hun dromen en ambities als voor het team dat dit seizoen in de bovenste helft een rol van betekenis wil spelen. Met die boodschap worden de Red Devils op pad gestuurd, en met succes. In een ontzettend hoog tempo speelt het team met veel meer discipline en focus. Goede steals, veel deflections, harde rebounds, knappe assists en mooie scores van alle spelers leiden tot een 106-42 eindstand.

Met het eerste kwart en de tweede helft in gedachten, kan UBALL met vertrouwen werken richting de volgende wedstrijd tegen BC Apollo Amsterdam.