Apollohal

UBALL U16 heeft even nodig om op gang te komen

De Apollohal in Amsterdam ademt basketball en het is altijd geweldig om daar te spelen. De eerste 5 minuten van de wedstrijd leek UBALL een beetje onder de indruk van de omgeving en de energie van de tegenstander. Het lukte maar moeilijk om tot scores te komen en verdedigend was het spel weifelend en te reactief. Dit leidt tot een 18-5 achterstand en natuurlijk veel overtuiging, plezier en enthousiasme bij BC Apollo Amsterdam.

Maar de Red Devils hebben dit seizoen al eerder laten zien mentaal sterk te zijn en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Aanvallend gaat de bal wat sneller rond en worden schoten vol vertrouwen genomen. Dat is belangrijk tegen een defense die met veel druk op de bal én een vroege help speelt. De transition defense en half court defense is in deze fase ook sterk. In de 15 minuten tot de pauze weten de Amsterdammers nog maar 10 punten te scoren, tegenover 35 van UBALL: 28-40 bij de rust.

In de tweede helft weten de Utrechters de marge doorlopend groot genoeg te houden om niet echt in gevaar te komen. Aanvallend blijft het een matige wedstrijd, maar er zijn genoeg lichtpuntjes om de komende periode mee aan de slag te gaan. Het gaat vaak om kleine details, zoals een fake pass of een extra pass naar de open man. Goed te zien dat iedere speler een bijdrage heeft kunnen leveren in deze wedstrijd. Niet alleen door te scoren, maar ook door verdedigend zijn mannetje te staan, stevig te rebounds en positief te blijven in en buiten het veld.

In de competitie kan UBALL plaatsing voor de top 7 eigenlijk niet meer mislopen. Dat is een mooi eerste resultaat. Volgende week mogen de mannen laten zien ook in de beker succesvol te kunnen zijn, als Heroes uit Den Bosch het team op zondag ontvangt. Let’s go, UBALL!

Deel dit bericht: