Eén ding is zeker voor U16…


Dit weekend stond een plaats bij de laatste 8 in de beker op het programma. Uit bij Heroes Den Bosch hebben de mannen van UBALL U16 een prima wedstrijd gespeeld. Net als een paar weken geleden in de competitie stapten de Utrechters als winnaar van het veld, alleen was het verschil deze keer groter.

De start was nog wat moeizaam: in de aanval liep het wat stroperig en in de defense werd niet scherp en gedisciplineerd geacteerd. Twee snelle driepunters op rij tilden de Red Devils over de spreekwoordelijke drempel. Vanaf dat moment ging de bal sneller rond, werd de basket sterk aangevallen en kreeg Heroes nauwelijks meer makkelijke scoringskansen. Bij rust was de stand 21-36, een score die het team na de pauze graag wilden uitbouwen.

Na weer een wat matig begin van het kwart waarin UBALL teveel rebounds en open schoten weggaf, ging de knop weer om en werd de intensiteit opgeschroefd. Snelle breaks, mooie schoten, slimme defense en goede communicatie leidden tot een zeer verdiende en ruime overwinning: 53-83.

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om feest te vieren, maar toch leenden de coaches graag een veelgehoorde kreet in de Galgenwaard: één ding is zeker, Utrecht wint de beker!

Deel dit bericht: