Spannende strijd van U14 tegen Landstede

Gebrand op weer een overwinning starten de UBALL U14 boys sterk. In no-time staat het 7-0 en komt Landstede Hammers met 3 teamfout onder druk te staan. Na een time-out in de 3e speelminuut lukt het de Zwollenaren terug te komen tot 7-6. Tijd voor een time-out aan de Utrechtse kant! Met power staan de boys weer in het veld en gaan de punten gelijk op. Het 1e kwart eindigt met 15-17.

Landstede start het 2e kwart erg sterk en loopt uit naar 15-23. Een time-out moet zorgen voor een boost maar Landstede blijft de voorsprong uit te bouwen door ook vanaf de 3 puntlijn raak te gooien. De rust gaan ze in met een stand van 29-40.

Na een 15 minuten break weten de UBALL-ers de eerste scores te maken en maken het verschil kleiner, 35-42. Na een time-out van Landstede blijven de Utrechtse boys druk hoog houden en weten het verschil tot 6 te beperken, 42-48. Door fouten van Landstede is het een spannende pot, vrije worpen gaan raak. Met een rood aanlopend publiek komt de stand met 50-51 bijna gelijk. Landstede weet een de laatste 3 punten in het kwart bij elkaar te krijgen door vrije worpen te benutten. De UBALL-ers halen geen voordeel uit de 5 teamfouten van Landstede.

Met een stand van 50-54 start het 4e kwart en na een paar snelle scores over en weer is het verschil nog 2 punten, 54-56. Landstede weet weer afstand te nemen door een rake driepunters, 56-62. Met nog 4:36 op de klok en een stand van 57-65 kiest de coach van UBALL voor een time-out. De game blijft spannend maar de thuisploeg weet ondanks een harde strijd niet meer voorbij de tegenstander te komen en eindigt de wedstrijd met op het scorebord 66-72.