Landslake Lions - UBALL U16

Intensiteit, tempo en variatie sleutels tot succes voor U16

Uit bij Landslake Lions heeft UBALL U16 een goede wedstrijd gespeeld, met een mooi resultaat: 49-108.

Voor de pauze was het vertoonde spel nog wat wisselvallig. Soms vloeiend, scherp en slim en soms sloom, passief en ingewikkeld basketball. Overall toch een aardige helft, waarin de Utrechters lieten zien dat het niet spannend zou worden: 30-48.

De tweede helft is het team met een duidelijke opdracht het veld in gestuurd. Meer intensiteit, sneller spelen – zeker in de omschakeling – en ondanks het gewenste hoge tempo de tegenstander onder 55 punten houden. Deze opdracht hebben de Red Devils fantastisch uitgevoerd. Vanaf de zijkant leek het soms een rood-zwarte storm die over het veld raasde. Fast breaks, open driepunters, scores uit aanvallende rebounds, geforceerde turnovers en bijna alleen maar contested schoten van de Lions. Uiteindelijk wordt de tweede helft gewonnen met 19-60, waardoor de eindstand wordt bepaald op 49-108.

Als team is er vandaag goed geschoten (11 rake driepunters) en met lef gespeeld, met waardevolle bijdragen van alle spelers. Dat is belangrijk om mee te nemen in de rest van het seizoen. BV Noordkop is komend weekend in SportCentrum Oudenrijn de volgende opponent.