UBALL U16 - BAL U16

Omgaan met tegenslag voor de U16

Dit weekend hebben de mannen van UBALL U16 waarschijnlijk een goede les geleerd. Vervelend, maar nodig en goed. Ook bij tegenslag, of misschien wel: juist bij tegenslag, moet je als individu en team blijven spelen op de manier die je graag wil. Zowel tactisch als mentaal.

In de wedstrijd tegen BAL is dat in de tweede helft onvoldoende gelukt, met als resultaat een L en een hoop chagrijnige en verdrietige gezichten. Vooraf wist het team dat de tegenstander fysiek zou spelen en een enorme intensiteit op het veld zou leggen. In de eerste helft werd daar prima mee omgegaan. Aanvallend kregen de Utrechters de schoten die ze wilden, al was het schotpercentage van buiten de driepuntslijn laag in vergeleken met eerdere wedstrijden. Verdedigend werd af en toe een te makkelijke score weggegeven, maar verder stond het stevig. Nauwelijks makkelijke schoten toegestaan, goed gerebound en zo de tegenstander gecontroleerd.

Na de rust was het spelbeeld anders. De Limburgers gooiden er nog een schepje bovenop en hoewel de scheidsrechters prima floten en overmatig fysiek spel afstraften, leek UBALL zich toch enigszins afbluffen. Onnodig, want iedere keer dat er wel sterk werd aangevallen leidde dit tot een score of vrije worpen. Verdedigend was het zeker in het derde kwart matig wat de thuisploeg liet zijn. De felheid was weg, rotaties werden niet goed uitgevoerd en in transition werden makkelijke baskets toegelaten. Het is natuurlijk voor een belangrijk deel de verdienste van BAL, maar vanuit Utrechts perspectief was het niveau onvoldoende.

Het team knokt zich een aantal keer weer terug in de wedstrijd, maar weet net niet door te drukken. In de laatste paar minuten spelen emoties op bij een aantal spelers, wat niet bijdraagt aan de kwaliteit van het vertoonde spel. Verliezen is niet erg, zeker niet tegen een gelijkwaardige tegenstander. Maar ook als zaken niet gaan zoals je wil, moet je dit als team proberen op te lossen en als dat niet lukt als team – samen – de wedstrijd zo goed mogelijk afronden.

Er is niets aan de hand natuurlijk, want de mannen staan er op de ranglijst nog hartstikke goed voor. Volgend weekend mag het team tegen Zwolle laten zien hoeveel kwaliteit ze in huis hebben en dat ze hebben geleerd van vandaag.

Deel dit bericht: