U16 vs United

Makkelijke winst voor UBALL U16

De laatste wedstrijd van het jaar mogen de jongens van U16 het opnemen tegen United Academy in Oudenrijn. Na een enigszins langzame start weet UBALL al snel te laten zien dat er sprake was van een flink niveauverschil.

In de aanval was veel vrijheid om ons eigen spel te spelen en in de verdediging werden veel turnovers geforceerd. In het tweede kwart leek het verschil al te zijn gemaakt, vooral nadat United Academy de eerste 5 minuten op nul punten was gehouden. Hierna leek de motivatie en het plezier bij de jongens wat weg te zakken. United Academy kreeg een aantal makkelijke scores en wist in de rest van het kwart 16 punten te maken, ruststand: 45-25.

De tweede helft werd vooral in de aanval veel initiatief genomen. Door de bal in transitie goed naar voren te pushen en relatief snel aan goede schoten te komen liep de score snel op. Verdedigend werden zo hier en daar wat steken laten liggen waardoor de jongens van United ook nog aan makkelijke scores kwamen. Al met al hebben de jongens een prima pot gespeeld tegen een tegenstander waarbij het moeilijk kan zijn motivatie te behouden. Eindstand: 95-58

Gedurende de feestdagen is er voor de jongens genoeg tijd om te herstellen van de resterende blessures en pijntjes. Vanaf nu wordt er alleen nog gespeeld tegen de bovenste 7 teams uit de competitie. Genoeg uitdaging en reden voor de jongens om het maximale eruit te halen dus!