UBALL U16 vindt de energie en verslaat New Heroes

In de mooie Maaspoort heeft UBALL U16 het dit weekend opgenomen tegen New Heroes. De start is veelbelovend: het team begint met een aantal verdedigende stops en goede, rustige teamaanvallen. Het enige dat ontbreekt is finesse in de afronding, waardoor te veel makkelijke kansen worden gemist. Hierdoor blijft het een close wedstrijd en groeit het vertrouwen bij de Bosschenaren. V

an Utrechtse kant is het spel vervolgens wat rommelig en wisselvallig. Soms hele mooie momenten, soms nul energie en ogenschijnlijke gelatenheid. De Red Devils weten op twee momenten een belangrijke run te plaatsen. Vlak voor rust wordt een 37-27 achterstand met fanatiek, snel en gedurfd spel teruggebracht naar 37-34.

En de laatste zes minuten van de wedstrijd zijn qua beleving, energie en samenspel top. Er wordt veel pressie op de bal gegeven, gedoken voor losse ballen, stevig gerebound en met veel overtuiging aangevallen. Van 68-60 knallen de mannen naar 79-90, een ongekend sterk einde van de wedstrijd.

Dat biedt perspectief voor de rest van de competitie. Een ander positief punt is dat de scores goed verdeeld zijn, met maar liefst 5 spelers in dubbele cijfers. Zaterdag gaat UBALL op bezoek bij MBCA Amstelveen, een topper in de Eredivisie U16!