Wisselvallige overwinning voor de U16-1

Na een overtuigende en energieke overwinning tegen Triple Threat speelde U16-1 dit weekend hun tweede thuiswedstrijd van de competitie tegen United Academy. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel aandacht besteed aan het gedisciplineerd spelen in zowel de offense als defense. Het eerste kwart kwam dit er grote delen ook goed uit. Er werden goede fast-breaks gelopen en in de offense zochten we naar open schoten die ook werden gevonden en geraakt. Aan het einde van het eerste kwart en in het tweede kwart werd dit minder en had het team meer moeite met het nakomen van de gemaakte afspraken. Ondanks die mindere fase ging UBALL met een flinke voorsprong de rust in. 

In de rust werd er wederom gehamerd op het nakomen van de teamafspraken in offense en defense i.c.m. de juiste energie en focus die daar bij hoort. In kwart drie werd er weer behoorlijk sterk gestart, waardoor het team mede door een goede periode van full-court press snel verder uit liep. Het lukte echter niet om deze verbetering de rest van de tweede helft vast te houden. Goede aanvallen en stops werden te vaak afgewisseld met slordige schot keuzes en onnodige fouten in de defense. Uiteindelijk was United Academy een maatje te klein voor de U16-1 met een einduitslag van 111-57. Wel bleek uit deze wedstrijd dat het team nog stappen kan en moet zetten in het gedisciplineerd spelen gedurende de hele wedstrijd. Op elk moment moet iedereen klaar zijn om het veld in te komen en te spelen. 

Een mooi verbeterpunt voor het team richting de volgende wedstrijd. Volgende week zondag gaat de U16-1 naar Rotterdam  voor hun tweede uitwedstrijd waar ze mogen proberen om de ongeslagen status in stand te houden. Mis dat niet!

Deel dit bericht: