Communicatie is key!

Na de tweede uitwedstrijd van het seizoen in Rotterdam is het de U16 gelukt om de ongeslagen status te behouden. In de late zondag wedstrijd won de U16-1 uiteindelijk behoorlijk eenvoudig met 38-108. 

Voor de wedstrijd is er gesproken over het uitbreiden van de focus gedurende de gehele wedstrijd en het laten gaan van de bal en spelen met geduld in de offense. Na een sterke start had het team uit Utrecht moeite met het matchen van de energie van de tegenstander. Hierdoor gaven we veel aanvallende rebounds weg en lieten we te vaak de man naar de basket snijden. In de loop van het tweede kwart werd de discipline in de ploeg een stuk beter, waardoor het team snel uit liep. 

In de rust is er met het team gesproken over hoe we op en naast het veld nog meer met elkaar als team bezig kunnen zijn i.p.v. met jezelf. Daarnaast bood de ruime voorsprong de kans om in de defense te oefenen met nieuwe dingen. Gedurende de tweede helft was het team veel bezig met praten met elkaar. De tweede helft had veel periodes waarin het team dit goed deed. Stops maken en vliegen over het veld in de breaks. Dit wisselde de ploeg soms nog af met periodes waarin de concentratie minder werd en er minder strak verdedigt werd. Na de wedstrijd was het team bewust van dat we steeds meer de bal met elkaar proberen te delen. Maar om dit nog meer te doen en in de defense nog meer te opereren als team is duidelijke communicatie nog meer nodig. Het team heeft wederom bewezen dat ze wekelijks een stapje beter worden als team, maar hier valt zeker nog meer winst te behalen. 

Volgende week zaterdag spelen de Utrechters in het eigen sportcentrum Oudenrijn. Een leuke pot om weer verder te ontwikkelen als team!

Deel dit bericht: