Indrukwekkende winst van U16-1 in De Maaspoort

Al enige weken staat de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch vetgedrukt in de agenda van U16-1. Samen met ZZ Leiden lijken dit de sterkste teams in de U16 Eredivisie te zijn. Zowel Den Bosch als Utrecht hebben sterke resultaten neergezet in de laatste weken en zijn nog zonder puntenverlies. Een kraker dus!

De start van Basketball Academy Utrecht is veelbelovend. Met snel, onzelfzuchtig spel staat binnen no time 0-7 op het scorebord. De Utrechters spelen sterk en bouwen de voorsprong rustig uit. Er is een korte fase waarin Den Bosch met goed, agressief verdedigen het team het vuur aan de schenen legt, maar na een time out wordt hier goed mee omgegaan. Aanvallend worden meestal de juiste opties gevonden en de afwerking is goed. De Utrechters gunnen elkaar de bal en variëren in het aanvallen van de basket en kiezen voor schoten van buiten. Verdedigend lukt het om de meest creatieve spelers van Heroes in toom te houden. Dat begint bij een gedisciplineerde en stevige 1-on-1 defense, maar ook de helpende teamgenoten dragen goed bij. Na een ruststand van 31-60 volgt een iets moeizamer kwart. Deels door een tegenstander die zich duidelijk niet zomaar wil laten afdrogen, maar ook doordat Utrecht de bal in de offense te vaak stilhoudt. Met een paar rake driepunters wordt het kwart toch sterk afgesloten (50-81). In de laatste 10 minuten is de scherpte, het spelplezier, de snelheid en het onbaatzuchtige spel weer helemaal terug. Tot de laatste seconden wordt er gefocust gespeeld en met 59-112 wordt een indrukwekkend resultaat behaald. Volgende week spelen beide teams weer tegen elkaar in de bekercompetitie. BAU zal ook dan weer scherp moeten zijn om een goed resultaat te halen.

Deel dit bericht: