U16-1 doet niet mee aan feestelijke start Carnaval

De eerste ronde van de beker leverde dit seizoen meteen een echte topper op. Basketball Academy Utrecht mocht op bezoek naar Den Bosch. Vorige week werd met grote overmacht gewonnen, maar de verwachting was dat het deze keer zeker moeilijker zou worden. Niet alleen zou de tegenstander gebrand zijn op revanche, ook was het d’n Elfde van d’n Elfde. Een belangrijk moment in Oeteldonk.

Utrecht begon behoorlijk aan de wedstrijd, al was de afwerking aanvallend wat ongelukkig. Al snel hapert de machine en lukt het het team niet om het normale niveau te halen. Verdedigend mist de scherpte en gezonde agressiviteit en aanvallend wordt er te afwachtend, passief en zonder overtuiging gespeeld. Het team van Heroes verdient credits want het speelde veel sterker dan de week ervoor. Dat neemt niet weg dat de oplossing voor BAU bij het team zelf ligt: blijf dezelfde dingen doen waar we dag in, dag uit op trainen en vertrouw daarin op jezelf en je teamgenoten. Na een kleine achterstand bij rust hadden de spelers zich voorgenomen de tweede helft te gaan knallen. Het was geen mooi spel, maar ondanks de teleurstelling over het spel en de stand lukte het om toch in de buurt te blijven. Met een paar minuten op de klok leek de wedstrijd dan toch uit de handen te glippen. Heroes leidde met 62-49 en het momentum lag helemaal bij de thuisploeg. De laatste fase van de wedstrijd stond een aantal spelers echter op en op pure wilskracht en hustle kwam BAU puntje voor puntje dichterbij. Het vertrouwen nam toe en de kansen werden nu wel met overtuiging benut. Toen de zoemer voor de laatste keer klonk, was de stand 67-73. Mentaal zeer knap terug geknokt! Een zwaarbevochten zege die ook nog eens waardevolle lessen oplevert. Iedere week weer zal het team gefocust moeten trainen en spelen. En juist als het niet goed gaat, helpt het om te vertrouwen op onze basis: hard rebounden, rennen, verdedigen met passie en creatief aanvallen! Waarschijnlijk wordt komende week bekend wie de volgende tegenstander in de beker is. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Celeritas-Donar op het programma.

Deel dit bericht: