Sterke start bezorgt U16-1 winst op MBCA 

Na de vervelende nederlaag in een tegen Groningen hadden de Utrechters wat goed te maken in de late zondag wedstrijd tegen MBCA uit Amstelveen. In de kleedkamer was de insteek ook om dit meteen recht te zetten met de juiste mindset en energie. Vol vertrouwen spelen!

In het eerste kwart lukte het door goede keuzes in de aanval om snel een gat van ruim 10 punten te slaan. MBCA bleef daarna, mede door een paar goede schoten, brutaal in de buurt van de Utrechters. Na de goede start had UBALL echter moeite om de juiste energie vast te houden in de wedstrijd. Ook in de tweede helft werden goede aanvallen afgewisseld met mindere verdedigende acties. Nog te vaak stond de een tegen een defense niet strak genoeg, waardoor MBCA rond de 10 tot 15 punten bleef hangen. Uiteindelijk kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Na de nederlaag van vorige week was het fijn om de overwinning binnen te slepen.Maar desondanks blijft het voor de Utrechters nog een zoektocht naar het spelen en vasthouden van de juiste energie op het veld. De komende weken zal de ploeg samen op zoek moeten naar manieren om met veel energie te spelen, ongeacht het aanvallende spel en de vorm. 

Nog twee wedstrijden tot de winterstop om hier als TEAM verder in te groeien. Volgende week uit in Rijswijk tegen Lokomotief en op zondag 10 december thuis tegen medekoploper ZZ Leiden. Genoeg om naar uit te kijken!

Deel dit bericht: