Energie, plezier en discipline voor U16-1

Zondag was een lange dag voor U16-1 van Basketball Academy Utrecht. Aan het begin van de middag hebben spelers, ouders en coaches met elkaar de bowlingbaan onveilig gemaakt. Er is veel gelachen en fanatiek gespeeld. Voor de jongens waarschijnlijk moeilijk te accepteren, maar de hoogste scores zijn toch echt door ouders en coaches gehaald. Ervaring en geduld hebben zeker hun waarde! Daarna door naar Rijswijk, waar de wedstrijd tegen Lokomotief op het programma staat.

De coaches hebben het team meegegeven dat energie, plezier en focus belangrijk zijn. De Utrechters knallen uit de startblokken en staan binnen no time 0-8 voor. De voorsprong wordt rustig uitgebreid met af en toe mooie breaks en sterke drives. Bij rust staat 29-48 op het bord. B.A.U. kan en wil in de tweede helft beter spelen: nog meer energie, plezier en focus. Te beginnen met hard rebounden, goed 1-on-1 je man voor je houden en ball screens gezamenlijk hard te verdedigen. De spelers verwachten dat dit tot veel fast breaks kan leiden en dat komt in de tweede helft helemaal uit. Op het veld en vanaf de bank lukt het om de intensiteit te verhogen. Utrecht maakt veel verdedigende stops en doordat iedereen in de transition sprint en de bal gedeeld wordt, scoort het team een karrevracht aan punten. Alle 10 spelers hebben een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het sterke spel na de rust. De wedstrijd wordt afgesloten met een stand van 49-108.

Een prima resultaat met het oog op de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Zondag om 19.00 uur komt ZZ Leiden op bezoek in Sportcentrum Oudenrijn. De winnaar mag zich herbstmeister (of in goed Nederlands: winterkampioen) noemen. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus!

Deel dit bericht: