BAU U16 wint thuis van ZZ Leiden

Als afsluiting van de eerste seizoenshelft speelde Basketball Academy Utrecht U16 thuis tegen het sterke ZZ Leiden.

Na een paar goede stops over en weer openen de Utrechters met een dunk de score. De defense staat in het eerste kwart als een huis en Leiden komt moeilijk tot goede scoringskansen. Aanvallend speelt het team heel behoorlijk en er had nog meer ingezeten als er met wat meer rust en overtuiging was gefinisht.

Met 16-6 beginnen de teams aan de tweede periode. In deze fase moet de thuisploeg qua energie een tandje bijschakelen om het snelle en fysieke spel van Leiden te kunnen matchen. Die hogere energie gaat gepaard met te gretig verdedigend spel, waardoor de Utrechters verdedigend onnodig veel moeten roteren in defense. In de laatste minuten voor rust gaat dit weer een stuk beter en door een aantal goede stops en scores gaat Utrecht de kleedkamer in met een 33-27 voorsprong. Een bekende uitspraak is: basketball is a game of runs. Dat blijkt maar weer eens in de tweede helft als de tegenstander uit de startblokken knalt. De wedstrijd lijkt even te kantelen als Leiden met 36-37 een voorsprong neemt. Dat blijkt meteen de enige en laatste keer te zijn dat B.A.U. op achterstand staat in deze wedstrijd. Met een 22-8 run slaan de Utrechters een gat dat niet meer te overbruggen is. De sleutel tot succes? In de verdediging gedisciplineerd 1-on-1 verdedigen, off-the-ball alert en proactief zijn en hard rebounden met zijn allen. Aanvallend wordt de bal goed gedeeld en door geduldig en gedecideerd spel wordt steeds een open man gevonden. Ook in het laatste kwart zien we eenzelfde beeld. In fases geweldig spel aan beide kanten van het veld en soms onnodige fouten door het niet goed uitvoeren van het game plan.

Al met al een prima wedstrijd met een goed resultaat: 73-66. In de eerste seizoenshelft heeft het team op veel momenten indruk gemaakt met het getoonde spel en de resultaten. Het is geen officiële prijs, maar Basketball Academy Utrecht U16 is winterkampioen. Er is ook nog genoeg ruimte voor verbetering, waar we als team de komende periode mee aan de slag gaan. Eerst volgt nu een relatief rustige periode met ook wat tijd voor ontspanning, reflectie en tijd voor andere dingen met de feestdagen.

Deel dit bericht: