Halve finale beker voor Basketball Academy Utrecht U16-1

Dit weekend hebben de mannen van BAU U16-1 zich ten koste van Landstede Hammers geplaatst voor de halve finale van de NBB Cup. In de eerste minuten van de wedstrijd ontbreekt de scherpte en intensiteit aan Utrechtse zijde. Zwolle daarentegen speelt vrij en met vertrouwen, waardoor BAU veel meer tegenscores incasseert dan normaal. Na de eerste periode is de stand 14-27.

Het beeld in het tweede kwart is compleet anders. Het team speelt gedisciplineerd, fanatiek en fysiek. In de defense wordt stop na stop gerealiseerd en aanvallend begint het ook beter te lopen. Met een 37-31 ruststand ziet het er opeens een stuk rooskleuriger uit voor de thuisploeg. 

Na de pauze start het team met goede zin en de intentie om deze lijn in de tweede helft door te zetten, maar de Hammers geven zich niet zomaar gewonnen. Met sterk spel aan beide kanten van het veld grijpen ze weer een voorspong: 39-43. Maar dan gaat de knop bij de Utrechters definitief om. Met verschillende verdedigingsvormen, goede communicatie en snel en energiek spel wordt het kwart afgesloten met een 15-2 run.

In de vierde periode blijft het spelbeeld hetzelfde. Verdedigend speelt BAU na de eerste periode constant sterk, terwijl aanvallend in fasen zichtbaar is hoeveel kwaliteit en potentie dit team heeft. Wanneer de bal wordt gepusht en snel wordt rondgespeeld kunnen de spelers hun individuele kwaliteiten laten zien en benutten voor het team. Uiteindelijk stopt het scorebord op 75-56 en kan BAU zich op gaan maken voor de halve finale. In de komende twee weken wordt bekend of de tegenstander Celeritas-Donar, ZZ Leiden of Tracks Parkstad wordt. Leuk feitje is dat BAU U19 zich ook heeft geplaatst voor de halve finale door Triple ThreaT te verslaan.

Deel dit bericht: