Indrukwekkende winst voor BAU U16-1 in de Maaspoort

Na het behalen van de bekerfinale door een overwinning op ZZ Leiden hebben de mannen van BAU U16-1 een indrukwekkende wedstrijd gespeeld tegen Heroes Den Bosch. Dat is extra knap, omdat het best een rommelige week is geweest in aanloop naar dit weekend. Om verschillende redenen hebben de spelers weinig samen kunnen trainen, maar dat was vandaag niet te zien.

Direct wordt de basket makkelijk gevonden via een snelle transition, sterke drives en goed aanvallend rebounden. Het duurt even tot de verdedigende scherpte er is, maar dan loopt het verschil in scores snel op. Bij rust is de stand 32-62, na drie kwarten 50-98 en bij het laatste fluitsignaal 75-128.

Het is mooi om te zien dat het team de hele wedstrijd het tempo hoog heeft gehouden. Ook wordt de bal snel rondgespeeld, hebben de spelers oog voor vrijstaande teamgenoten en gunnen ze elkaar op deze manier makkelijke scores. De statistieken zijn nog niet binnen, maar het lijkt er op dat de Utrechters een flink reboundend overwicht hebben gehad. Dat heeft te maken met de goede fysieke gesteldheid van de spelers en door het steeds gedisciplineerd rebounden met zijn allen. Verdedigend worden de duimschroeven in fasen aangedraaid en dan blijkt er heel moeilijk tegen dit team te scoren te zijn. Het aanwezige publiek is ook nog eens getrakteerd op spectaculaire dunks, dus op de tribune zat de sfeer er goed in.

Komend weekend speelt het team eerst op zaterdag thuis tegen Triple ThreaT en dan op zondag uit tegen Celeritas-Donar. Een mooi weekend in voorbereiding op de bekerfinale die over twee weken plaatsvindt.

Deel dit bericht: