Bijna 200 punten voor BAU U16-1 in een speelweekend

Dit weekend hebben de mannen van Basketball Academy Utrecht U16-1 een druk programma gehad. Op zaterdag wordt een degelijke overwinning op Triple ThreaT behaald (95-78). Tegen de Haarlemmers begint het team niet met de focus en energie die wel nodig is om echt goed te kunnen spelen. Aanvallend is het spel wel aardig, maar het duurt tot het derde kwart voordat de bal weer echt gepusht wordt, zoals dit team kan. Verdedigend is dit niet de beste wedstrijd van de Utrechters: 1-on-1 is de defense net niet strak genoeg en zowel in de man-to-man en zone defense wordt een aantal basis verdedigende rotaties te vaak niet goed uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat Triple ThreaT regelmatig open schoten krijgt, die het team ook tegen een mooi percentage afrondt. Gelukkig gaat dat in de tweede helft een stuk beter, dan laten de mannen zien waar ze toe in staat zijn. 

Op zondag wordt vrij gemakkelijk afgerekend met Celeritas-Donar (50-103). Het is niet te zien dat het voor alle spelers de tweede wedstrijd dit weekend is. Met veel energie wordt de thuisploeg steeds onder druk gezet. Hierdoor krijgt het publiek een snelle wedstrijd voorgeschoteld met de nodige spectaculaire dunks en andere hoogstandjes. Het is goed te zien dat de spelers elkaar de bal gunnen en dat het lukt om de intensiteit hoog te houden, ongeacht wie op het veld staat. 

Dit weekend is een goede generale repetitie geweest voor de bekerfinale van komende zondag. Er is veel goeds te halen uit beide wedstrijden en ook weten de mannen wat beter kan. Iedereen heeft een goede bijdrage kunnen leveren, de speeltijd is goed verdeeld en in aanloop naar de bekerfinale lijkt de ziekenboeg ook leeg te stromen. Kom zondag 24 maart allemaal naar Almere om dit team naar de winst te juichen!

Deel dit bericht: