U16 pakt voor Utrecht de beker!

Een mooi moment voor het Utrechtse basketball en voor het team van Basketball Academy Utrecht in het bijzonder: de mannen van U16 hebben de NBB Basketball Cup gewonnen door Tracks Parkstad te verslaan. Op weg naar de finale rekende het team eerder af met Heroes Den Bosch, Landstede Hammers en ZZ Leiden. Zoals het vaak gaat in finales is het geen heel mooie wedstrijd om te zien, maar het resultaat is geweldig. Met een goed gevulde bank en toch hier en daar wat gespannen koppies wordt begonnen. 

Na een wat stroeve start wordt al snel duidelijk dat ook in de finale de Utrechters de bovenliggende partij zijn. Door de bal te pushen, komt het team tot goede scores. En als schoten worden gemist, wordt er hard gewerkt en geknokt in de aanvallende rebound wat leidt tot second chance points. Tegen de compacte zone defense van de Limburgers wordt in eerste instantie te vaak de moeilijke optie gekozen. Het is goed te zien dat dit steeds beter is gegaan tijdens de wedstrijd. Verdedigend is het spel wisselend. Bij vlagen wordt er strakke defense gespeeld en lukt het om Tracks Parkstad echt aan banden te leggen. Er is verdedigend echter nog genoeg ruimte voor verbetering waar het team de komende weken mee aan de slag kan. Eerst mogen de mannen even genieten van de welverdiende bekerwinst. De uitslag van 62-96 geeft recht op de beker en bijhorende medailles voor spelers en coaches. Voor deze talentvolle ploeg lijkt het haast vanzelfsprekend dat gewonnen wordt, maar het is goed te beseffen dat dit echt een bijzondere prestatie is. Een prestatie om trots op te zien en te vieren. 

Alle 12 spelers hebben een positieve bijdrage kunnen leveren vandaag. Dat geeft goede hoop met het oog op de ontknoping van het seizoen en de Final 8. Rond Pasen wordt er internationaal gespeeld. Een deel van het team speelt met U16 in Berlijn en de rest speelt met U15 of U17 in Groningen tegen een aantal sterke tegenstanders. Op zondag 7 april staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma als Landstede Hammers op bezoek komt in Sportcentrum Oudenrijn.

Deel dit bericht: