U16 onbedreigd naar de overwinning

Na de bekerwinst en een heel succesvol toernooi in Groningen staat dit weekend een ‘gewone’ thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers op het programma. Met goede intenties starten de Utrechters aan de wedstrijd.

De bedoeling is om veel energie te leveren, verdedigend alert en fysiek te spelen, veel de bal te pushen en de bal te delen. Dat lukt heel aardig in de eerste twee minuten, maar daarna loopt het stroef. Dat is ook de verdienste van Zwolle dat een hechte, compacte defense laat zien. En hoewel de Utrechtse verdediging doorlopend heel behoorlijk is, mist het vuur. De intensiteit en beleving die het team kan laten zien, wordt in de rest van de eerste helft helaas te weinig getoond. Met 33-21 gaan de teams rusten.

In de derde periode ziet het publiek wat Basketball Academy Utrecht U16-1 kan. Meerdere keren wordt een shot clock violation afgedwongen. Ook wordt de fast break met overtuiging gelopen en leiden sterke drives en mooie passes tot open driepunters en easy baskets. Dit is het niveau dat het team voor zichzelf als minimale basis moet zien. Ongeacht het type wedstrijd, tegenstander of andere zaken die op en rond het veld gebeuren. De Utrechters winnen uiteindelijk vrij eenvoudig met 77-46. De komende twee weken volgen nog drie wedstrijden voordat de mannen starten met de Final 8. Tegen ZZ Leiden kan zondag de eerste plaats in de reguliere competitie worden veiliggesteld. Het is ook een mooi moment om tegen een van de sterkste tegenstanders te knallen.

Deel dit bericht: