Nu nog op jacht naar die kers..πŸ’

Vandaag heeft Basketball Academy Utrecht U16-1 met een overwinning in Leiden de eerste plaats in de reguliere competitie veiliggesteld. Na het winterkampioenschap, de nationale bekerwinst en de winst van het HNBT is dit weer een mooie mijlpaal. Het enige dat nog rest, is het landskampioenschap: de zogenaamde kers op de taart. 

Op bezoek bij ZZ Leiden schieten de Utrechters uit de startblokken met twee rake driepunters. Wat volgt is een eerste helft op een ontzettend hoog tempo. Dat leidt tot veel scores aan beide kanten, maar zorgt ook voor een vrij rommelige wedstrijd. BAU staat te makkelijk drives naar de basket toe. Zeker tegen een team als Leiden kan dat dodelijk zijn. Af en toe lijkt een gaatje geslagen te worden, maar de thuisploeg blijft steeds in de buurt. Met een stand van 42-45 gaan beide teams de kleedkamers in. Een welverdiende pauze, want het hoge tempo in een bloedhete zaal vraagt fysiek veel. 

In de tweede helft staat de Utrechtse verdediging beter. Fysiek staat het team zijn mannetje en er wordt verdedigend goed gerebound. Een aantal keer is de omschakeling van defense naar offense echt geweldig en ligt de bal binnen 3 seconden alweer in het Leidse netje. Aanvallend maken de mannen het zich niet altijd makkelijk. Het spel is te statisch en in plaats van ruimte op te zoeken worden gaten – goedbedoeld – dicht gelopen. Het is knap dat het team in de eindfase het hoofd koel houdt en uiteindelijk is de stand 71-79.

Komend weekend staan nog twee thuiswedstrijden op het programma. Zaterdag komt Heroes Den Bosch op bezoek en zondag is het de beurt aan  Celertitas-Donar. Daarna wacht Basketbal Academie Limburg in de FinaΕ‚ 8. De speeldata van deze wedstrijden volgen zo snel mogelijk.

Deel dit bericht: