Energy!

Basketball Academy Utrecht U16-1 heeft vandaag de eerste van de twee wedstrijden, in het laatste competitieweekend, winnend afgesloten. In sportcentrum Oudenrijn werd Heroes Den Bosch met 108-87 verslagen. 

Heroes Den Bosch begon scherp en schoot uit de startblokken met een snelle 2-14 run, mede doordat de Utrechters niet met de juiste energie begonnen. Na een snelle time-out pakte BAU dit heel goed op en werd er hard verdedigd, deelden de spelers de bal mooi met elkaar en werden er goede lay-ups gelopen en dunks en schoten gemaakt. Door deze sterke 15 minuten stond BAU bij rust met 58-30 voor. 

Echter lukte het de U16-1, na een bespreking in de kleedkamer, niet om die goede energie mee te nemen in de tweede helft. Ondanks het feit dat BAU de basket van Heroes veel wist te vinden, werden er aan de andere kant veel makkelijke scores weggegeven en werden er veel fouten gemaakt door niet gedisciplineerd verdedigen. Na de wedstrijd was het hele team het er dan ook mee eens dat 56 punten tegen krijgen in de tweede helft, niet goed genoeg is en beter moet. 

Morgen hebben de Utrechters de kans om meteen te laten zien dat ze de energie over de hele wedstrijd kunnen tonen en om met een goed gevoel de playoffs voor het landskampioenschap in te gaan. Om 13.00 wordt er ook thuis gespeeld tegen Celeritas Donar en wordt het reguliere seizoen afgesloten.

Deel dit bericht: