Spelen met de mentaliteit van de kampioen

Na een succesvolle tweede seizoenshelft, met onder andere een gewonnen bekerfinale en het gewonnen toernooi in Groningen, was vandaag de eerste wedstrijd van de playoffs voor het landskampioenschap. 

Voor de eerste kwartfinale wedstrijd moesten de Utrechters naar Weert om te spelen tegen het als 8e gekwalificeerde BAL. 

Aan het begin van de wedstrijd kwam de wedstrijd wat moeilijk op gang. De bal werd nog niet altijd even goed rondgespeeld en hadden de Utrechters moeite met het gedisciplineerd uitvoeren van de taken in defense. Gedurende het verloop van de eerste helft werd het team wat meer ontspannen en liep BAU uit naar een 29-44 voorsprong bij rust. 

Ook in de tweede helft hadden de Utrechters moeite met het delen van de bal in de offense. Er werd nog te veel voor eigen en te snelle opties gekozen. In de defense werd er wel harder verdedigd en rende het team meer op de fast-break. Het beste bewaarde BAU voor het laatst. In het vierde kwart werd er geëindigd met een 27-0 run, doordat er full-court veel steals werden gepakt. 

Uiteindelijk wordt er met een ruime marge gewonnen (51-95) en geeft dat een mooie uitgangspositie voor volgende week. Na afloop hebben we het in de kleedkamer gehad over de mentaliteit die nodig is om als team kampioen te worden. Hard en gefocust spelen, de bal delen met elkaar en als team onverstoorbaar doorgaan wanneer het goed of minder goed gaat. 

Op 5 mei wordt de return gespeeld voor een halve finale plaats. Wees die dag aanwezig in sportcentrum Oudenrijn voor een dag Utrechts topbasketbal!

Deel dit bericht: