Dominante winst in Haarlem voor BAU MU16-1

Ook de derde wedstrijd in de play offs is door Basketball Academy Utrecht MU16-1 met duidelijke cijfers gewonnen. Triple ThreaT is met 61-107 verslagen. In de laatste onderlinge competitiewedstrijd hadden de Haarlemmers laten zien goed te kunnen basketballen. En in de Spaarnehal kan het flink spoken als het fanatieke publiek achter het team gaat staan. Misschien is het mooie weer de reden, maar er waren meer Utrechtse dan Haarlemse fans in de zaal en van geloof in een goede uitkomst leek bij het thuisteam geen sprake. De energie moet dus echt uit het team zelf komen en na een enigszins rommelige eerste twee minuten knallen de Utrechters eroverheen.

Bij een stand van 4-17 komt TTT nog even terug, maar via een 13-28 stand na het eerste kwart gaan beide teams rusten met een 28-57 stand. BAU heeft het voor rust verdedigend goed voor elkaar, al kan het energieniveau en de scherpte nog beter. De tactische keuzes om het belangrijkste wapen van de thuisploeg weg te halen, hebben effect. Op de momenten dat de bal in offense snel rondgaat, regent het mooie scores.

Na de rust is het doel om gefocust te blijven en de voorsprong verder uit te breiden. Dat lukt de eerste minuten helaas niet, wat natuurlijk ook de verdienste van TTT is. Vanaf de bank brengt een aantal spelers net dat beetje extra in defense en het hele team profiteert daarvan en gaat mee in de flow. Dit leidt tot een 2-22 run en hoewel de tweede wedstrijd in de halve finale nog gespeeld moet worden, kan gesteld worden dat BAU MU16-1 zich gaat plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. De wedstrijd morgen is nog steeds belangrijk, al is het maar om ritme te houden, extra speelminuten te kunnen maken en samen – als team – met een goed gevoel naar volgende week toe te gaan.

Deel dit bericht: