BAU U16 met overmacht naar NK finale!

Het U16 team van Basketbal Academy Utrecht heeft zich vandaag met dominantie geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap in Almere. 

Na de overtuigende winst in en tegen Haarlem was op moederdag de return tegen TTT. De stemming in een sfeervol sportcentrum Oudenrijn zat er al goed in, want voor de wedstrijd wist de U14 zich ook al knap te plaatsen voor de NK finale van volgende week. 

De Utrechters wisten al dat het wel heel gek moest lopen om de finale niet te halen. Ondanks dat werd de wedstrijd wel als belangrijke test gezien voor de finale van volgende week. 

In de eerste helft werden goede periodes met sterke finishes en schoten afgewisseld met wat minder geconcentreerde momenten in defense. Mede doordat er in de eerste helft al snel een gat van 20 punten werd geslagen, was het soms moeilijker om de concentratie van zaterdag gedurende de hele game in stand te houden.  

In de tweede helft ging dit bij vlagen een stuk beter en werd de bal ook meer met elkaar gedeeld. Dit resulteerde in een paar mooie aanvallen met scores onder het bord en knappe schoten. Ook hebben alle 12 de spelers op het sheet hun minuten kunnen maken. Uiteindelijk won BAU vandaag met 97-63 en werd het tweeluik met TTT overduidelijk gewonnen (+80!) 

De U16 heeft met dominantie de finale bereikt en kan zich opmaken voor een wedstrijd tegen ZZ Leiden. Een finale die deze competitie uiteindelijk ook verdient. Zondag 19 mei om 14.00 is Topsportcentrum Almere het strijdtoneel voor de ontknoping van dit eredivisie seizoen en kan deze talentvolle groep hopelijk het, toch nu al mooie, seizoen bekronen met het doel waar al het hele jaar voor gespeeld wordt: Nederlands kampioen worden. Neem al je trommels en toeters mee en schreeuw deze ploeg naar de overwinning!

Deel dit bericht: