Basketball Academy Utrecht MU16 wint landstitel én harten van het publiek

Met een klinkende overwinning op ZZ Leiden heeft BAU MU16 het seizoen in stijl afgesloten. In het goed gevulde en luidruchtige Topsportcentrum Almere laat het team zien dat niemand deze jaargang is opgewassen tegen Utrecht. In de eerste paar minuten wordt nog een aantal te makkelijke drives toegestaan, maar daarna staat de verdediging als een huis. 1-on-1 staan de Utrechters goed op hun voeten, alle shots van Leiden worden gecontest en als iemand al eens verslagen wordt, staat een teamgenoot klaar om te helpen.

Aanvallend is vooraf afgesproken om de bal te delen, gevarieerd te spelen en de tegenstander reboundend zwaar onder druk te zetten en zo second chance points af te dwingen. Dat lukt erg goed, zeker in de tweede en derde periode. Het spel is in deze periode echt fantastisch om te zien. Gedisciplineerde defense, snelle en creatieve breaks, explosieve dunks, zuivere schoten en rebounds, veel rebounds! Basketball Academy Utrecht is Leiden op alle terreinen de baas en na een 24-18 stand na het eerste kwart is het na drie kwarten zomaar 84-34. Als bij een score van 100-50 de zoemer voor het laatst gaat, barst het Utrechtse feest los. Een welverdiend feest voor de terechte kampioen van de MU16 Eredivisie 2023/2024. Dit seizoen heeft het team van BAU van begin tot eind gedomineerd, met winst in de beker en nu het nationale kampioenschap. Alleen uit in Groningen werd een wedstrijd verloren, de rest van de wedstrijden is – vaak met grote cijfers – gewonnen. In de Final Eight behaalt het team in vijf wedstrijden een doelsaldo van 504-293. Het beste aanvallende team, het beste verdedigende team, het team met de beste individuele spelers en bovenal het beste team dat speelt als een team! 

Het is een geweldig, intens en bijzonder seizoen geweest. Na een paar dagen rust kijken we echter al weer vooruit. Bij Basketball Academy Utrecht start het nieuwe seizoen volgende week weer. En een aantal jongens heeft nog Nederlands Team U15 en U16 trainingen en wedstrijden voor de boeg. Maar eerst nog even nagenieten!

Deel dit bericht: