Talenttrainingen voor seizoen 2023-2024

Ben jij 11, 12 of 13 jaar oud?
Wil je volgend seizoen spelen op landelijk niveau in de eredivisie of tweede divisie?
Meld je dan aan voor onze talenttrainingen!

In samenwerking met SVO en BC Utrecht Cangeroes bieden we namelijk jou de kans om in Utrecht volgend jaar speler te worden bij het U14 eredivisie-team en het U14 tweede divisie-team. We hebben daarvoor een gezamenlijk talentprogramma ontwikkeld.

Talentprogramma landelijke U14

De Utrechtse basketballverenigingen SVO, BC Utrecht Cangeroes en UBALL Academy bieden een gezamenlijk programma voor U14 eredivisie en U14 tweede divisie. Je wordt speler van of het eredivisie-team of het tweede divisie-team. Én je krijgt bij de NBB een talentlicentie. Hierdoor kan je spelen op beide niveaus. Dit betekent dat jouw talent en jouw ontwikkeling centraal komt te staan. Mocht het eredivisie-niveau net te hoog zijn, dan speel je eerst in de tweede divisie. Heb je tijdens het seizoen een ontwikkeling doorgemaakt, dan kan je bankspeler of zelfs veldspeler worden bij het eredivisie-team. Samen met de coaches wordt vooraf en tijdens het seizoen regelmatig met je besproken bij welk team je meespeelt.

Drie mogelijkheden voor deelname

Deelname aan het talentprogramma U14 kan op drie manieren:

  • Volledig Academy-programma: 5x trainen in de week, ochtendtrainingen voor shooting en kracht, begeleiding in het combineren van school en basketball, directe toegang tot en ondersteuning van fysiotherapie;
  • Tweede divisie-programma: 3x trainen in de week (waarvan 2 trainingen met de Academy);
  • Tweede divisie-programma met extra trainingen: 3x trainen in de week (waarvan 2 trainingen met de Academy), extra deelname aan trainingen van de Academy.

Op basis van jouw talent en wat jij wil bereiken, zullen we je adviseren welke mogelijkheid het beste bij jou past. Heb je volgend seizoen een basisplek in het eredivisie-team, dan moet je het volledige Academy-programma volgen.

Talenttrainingen

Op drie zondagen in februari en maart heb jij de mogelijkheid om te ontdekken of het spelen in de eredivisie en tweede divisie bij jou past. Tijdens de talenttrainingen krijg je 1,5 uur training door de coaches van UBALL Academy, SVO en BC Utrecht Cangeroes. Je gaat trainen op het niveau zoals dit seizoen de eredivise traint.

  • Talenttraining 1: zondag 26 februari, 10.00 – 11.30 uur, Sportcentrum Oudenrijn, Utrecht
  • Talenttraining 2: zondag 12 maart, 10.00 – 11.30 uur, Sporthal Paperclip, Utrecht
  • Talenttraining 3: zondag 26 maart, 10.00 – 11.30, Sportcentrum Oudenrijn, Utrecht

Tijdens de derde training is er een presentatie voor je ouders over wat het betekent om volgend seizoen bij het U14 tweede divisie-team en het U14 eredivisie-team te spelen. Enkele dagen na deze derde training krijg je te horen of wij denken dat je op het landelijk niveau volgend jaar kan spelen.

Extra mee trainen?

Wil je naast deze drie talenttrainingen nog meer trainen, dan kan je op woensdagmiddag meetrainen met het huidige eredivisieteam van UBALL. Geef dit aan bij je aanmelding.

Aanmelden via e-mail

Wil je deelnemen aan de talenttrainingen, dan kan je je aanmelden bij ons bestuurslid Head of basketball & Talent Development Ronald Derks (rd@uball.nl). Vermeld in je e-mail ook bij welke vereniging je nu speelt en in welk team.